45 ÜLKEDEN KARAR VERİCİLER MRBS’DE

MRBS

ASKERİ RADAR VE SINIR GÜVENLİĞİ ZİRVESİ 2000’DEN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI, SAVUNMA SANAYİİ TEMSİLCİLERİ MRBS’DE BULUŞTU. 45 ÜLKEDEN KARAR VERİCİLER MRBS’DE YERLİ ÜRÜNLERİ KEŞFETTİ

4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, 2 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. 45 farklı ülkeden karar vericiler MRBS’de yerli ve milli teknolojileri yerinde inceledi.

68 savunma sanayi firmasının katıldığı Zirve’de, sınır güvenliği konusu tüm başlıklarıyla tartışıldı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen MRBS, bakanlıklar, kamu satın alma görevlileri, büyükelçilikler, askeri ateşeler ile savunma sanayinin önde gelen temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Savunma sanayii MRBS’de buluştu

4. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ne 68 savunma sanayi firması ve yaklaşık 2 bin ziyaretçi katıldı. Önemli ticari görüşmelerin ve anlaşmaların gerçekleştiği MRBS’ye 45 farklı ülkeden büyükelçilikler ve askeri ateşeliklerin karar vericileri katıldı.

Yerli ve milli ürünler ilk kez görücüye çıktı

MÜSİAD Ankara üyesi Robit Teknoloji üç yeni ürününü ilk kez MRBS’de tanıttı. Türkiye’nin ilk kamikaze İHA’sı AZAB, kolay taşınabilir veri merkezi çözümü sunan Chordata ile  Felaket Müdahale İstek Sistemi – FEMİS ilk kez MRBS’de görücüye çıktı.

HTR firması çözünürlüğü yüksek zoom’lu kamerasını, Öncü Güvenlik Sec-on Köpek Robot’unu, Otonom Teknoloji Air Tower ürününü, Verte Elektronik geliştirdiği Solid State Güç Dağıtım Birimi’ni ilk kez MRBS’de sergiledi. MÜSİAD Ankara üyesi Sedsan firması da yerli Cessna 172 simülatörünü MRBS’de ilk olarak satışa çıkardı.

Sınır güvenliği A’dan Z’ye tartışıldı

İki gün süren MRBS’de üç vizyon konuşması, iki özel sunu ve beş oturum gerçekleşti. Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) CEO’su Prof. Dr. Temel Kotil ile ASELSAN REHİS Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Mustafa Akkul vizyon konuşmaları gerçekleştirdi.

Kara Sınırı Korumasına Yönelik Sınır Koruma Altyapıları ve Bileşenleri, Sınır Güvenliğinde Dron, İHA ve SİHA’ların Görevleri ve Geleceği, HAARP Teknolojisi ve Sınırları, Deniz Sınırı ve Sonarlar ile Uzay Sınırı ve Türkiye’deki Uzay Çalışmalarının Geleceği konulu oturumlar MRBS’de düzenlendi. 

MRBS savunma sanayiinin ihracatçı kimliğini destekliyor

MRBS’yi değerlendiren MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz şunları söyledi: “Küreselleşen dünyada bir ülkenin sınır güvenliği önlemlerini ihmal etmesi bu alanda diğer ülkelerin sorumluluğunu ve yükünü de kaçınılmaz olarak artırıyor.

Uluslararası terörizmin aynı anda dünyanın farklı köşelerindeki ülkelerin kamu düzenlerini bozabilme gücüne sahip olduğu yaşanan örneklerle birçok defa gözler önüne serildi.

Biz de MÜSİAD Ankara olarak bu yıl dördüncü kez, sınır güvenliği konusunu ele almak üzere MRBS’yi düzenledik. MRBS hem bu önemli konuyu gündemde tutmak hem de yerli ve milli savunma sanayi firmalarımızın ihracatçı kimliklerini desteklemek amacıyla son derece önemli bir platform sunuyor.

Bu yıl 45 farklı ülkeden 60’tan fazla misyon temsilcisi yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizi MRBS’de inceledi. Özellikle MRBS’de ilk kez tanıtılan ürünlere ilgi yoğundu.”

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık