CoreTalent Genç Yetenek Programı Yeni Adaylarını Bekliyor, Teknoloji sektörüne nitelikli ve kalifiye uzmanlar kazandırmak amacıyla 2017’den beri CoreTalent Yetenek Programı’nı gerçekleştiren ATP, bu yıl katılacak adayları başvurmaya davet ediyor.
Yeni nesil yeteneklere sahip, donanımlı genç çalışanları ATP bünyesine katmak için özel tasarlanan CoreTalent Yetenek Programı yeni dönem için adayların başvurularını almaya başladı. “CoreTalent” Genç Yetenek Programı 9 ay süre ile katlımcıların gerçek yazılım projelerinde deneyim sahibi olabileceği gelişim yolculuğu ve kariyer firsatını içeren bir MT programı olarak uygulanıyor.
Programa katılım süreci, Nisan-Haziran doneminde teknik test, İngilizce seviye belirleme, birebir mülakat ve değerlendirme merkezi bölümlerinden oluşuyor. Üniversitelerin Mühendislik veya Matematik-İstatistik gibi sayısal bölümlerinden yeni mezun, 3. veya 4. sınıf öğrencisi olan adaylar, ATP vizyon ve stratejileri doğrultusunda profesyonel iş hayatına yönelik temel bilgileri içeren bir gelişim yolculuğuna çıkacaklar. Gelişim yolculuğu kapsamında 9 ay boyunca alanında deneyimli profesyonel ekipler eşliğinde gerçekleştirilecek teknik eğitim, yetkinlik programı, proje sunumlarını içeren workshoplar, rotasyon değerlendirmesi, lider buluşmaları ve mentorluk ile desteklenecekler. Programı tamamlayan katılımcılar, böylece kariyerlerinde bir adım ồne geçecekler. Adaylar, eğitim ve gelişim süreçlerini ilerleten bu deneyim yolculuğunun ardından kendilerine en uygun birimlerde rol almaya başlayarak, programın ilk gününden itibaren ATP ailesinin bir üyesi olacaklar.
ATP Teknoloji Şirketleri CHRO’su Seda Erdem Yılmaz, “”Bize katıl, bizden öğren, bize öğret, birlikte fark yaratalım!” mottosuyla bu yl genç yetenek programımızın 7.’sini gerçekleştiriyoruz. Programımız ilk olarak 2016 yılında başladı ve bugüne dek 70 CoreTalent programla birlikte ATP kadrosuna katıldı. 2022 yılında 13 CoreTalent’ı aramıza katmıştık. Bu yıl 15 adayı ATP, Fiyuu ve Tıklagelsin kadrolarına uzman yardımcısı olarak katmayı hedefliyoruz. Düzenli olarak bu programı devam ettirmeyi ve kapsamını, tüm teknoloji grup şirketlerimize de yaygınlaştırarak genişletmeyi hedefliyoruz” diyor.
ATP bu yıl Great Place to Work Sertifikasını kazandı
GPTW Türkiye Enstitüsü tarafından yapılan bağımsız değerlendirmeler sonucunda, ATP bu yıl yüksek güven kültürüne sahip “Harika İş Yeri” kriterlerini sağlayak olarak “Great Place To Work” sertifikası almaya hak kazandı. Harika bir işyerinde öne çıkan dört kriter şunlar: Güven, Mükemmel Liderlik, İyi Çalışan Deneyimi ve Sürdürülebilir Finansal Performans. Sertifika için gerçekleştirilen ankete katılan çalışanların yüzde 98’i “Şirkete Yeni Katılan Bir Çalışanın Firmada Hoş Karşılandığını” belirttiler.
ATP Hakkında
ATP, şirketlerin kritik süreçlerine kurumsal yazılım ve altyapı çözümleri sağlayan teknoloji şirketidir. Ata Holding bünyesinde yer alan ve halka açık olan ATP’nin Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markaları farklı sektörlere hizmet vermektedir. Tradesoft, sermaye piyasaları ve finans sektörü için kapsamlı yazılım platformları geliştirmektedir; Borsa İstanbul işlem hacminin rakip sistemler arasındaki en büyük payına sahiptir. Zenia’nın Hero hızlı servis restoran zincir yazılımları, küresel markalarda 3.205 restoranda kullanılmaktadır. ATP Digital, ürünleri ve yazılım hizmetleri ile orta ve büyük ölçekte şirketlerin dijital dönüşüm projelerini üstlenmektedir. Türkiye, Çin ve EMEA Bölgesinde 610 müşterisi bulunan ATP, 2020 senesinde TS China şirketinin %51’ini satın alarak Çin ve Asya Pasifik pazarlarına adım atmıştır. 2021 senesinde ArGe merkezi çalışmalarını kurduğu Konuk Ağırlama Teknolojileri ve Uygulamaları A.Ş şirketi ile desteklemiştir. 2022 yılında ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin kurulumu ile şirketin global ölçekte büyümesine stratejik destek sağlayacak girişimlere yatırım yapılmasını sağlayacak yapıyı oluşturmuştur. Hizmet verdiği sektörlerde yenilikleriyle öne çıkan ATP ArGe Merkezi, yürüttüğü yapay zeka, büyük veri, makine öğrenimi ve derin öğrenme çalışmaları ile kurumların değişim risklerini yönetmelerine ve fırsatlara dönüştürmelerine destek olmaktadır.