1. Anasayfa
  2. Toprak Çevre Sektörü

TOHUM TOPU PROJESİ

TOHUM TOPU PROJESİ
TOHUM TOPU PROJESİ
0

TOHUM TOPU PROJESİ İLE TAŞRADA YAŞAYAN KADINLAR DOĞAYI KORUYOR

Geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olan taşrada yaşayan insanlar, iklim krizinden doğrudan etkilenerek gelir eşitsizliğiyle karşı karşıya kalıyor. Bu kapsamda Arabica Coffee House, iklim krizinden en çok etkilenen taşra bölgelerinde yaşayan insanlara destek olmak amacıyla özel bir girişimde bulunuyor. Proje kapsamında, bu köylerdeki kadınlar tohum topu üretimi için eğitim alıyor ve gelir elde ediyorlar. Tohum topları drone’lar vasıtasıyla belirlenen bölgelere dağıtılıyor. Bu sayede, iklim krizinden doğrudan etkilenen grupların gelir eşitsizliğine karşı bir çözüm sunulurken, doğaya da olumlu bir katkı sağlanıyor…

Tohumların doğada çimlenmelerine kadar geçen sürede; aşırı soğuk, sıcak, rüzgar, orman canlılarının tohumu yemesi gibi dış etkenlerden korunmaları amacıyla tohum topları kullanılıyor. Tohum topu; bir tohumun etrafının kil, humuslu toprak ve tohumun verimliliği için farklı minerallerin yer aldığı bir karışımla kaplanması sonucu meydana gelen toplardır. 

Arabica Coffee House, 100 Yılın Tohumları adını verdiği projesiyle sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atıyor. #100YılınTohumları etiketiyle Instagram üzerinden Arabica kahve paylaşımı yapan her bir kahve sever adına bir tohum toprakla buluşuyor. Kullanıcılar, yapılan paylaşım sonrasında kendilerine özel ekilen tohumların büyüme süreçlerini de izleme imkanına sahip oluyor.

“TOHUM TOPLARI İLE KADINLARIN ELLERİNDEN DOĞAYA NEFES”

Arabica Coffee House CEO’su Av. Sertaç Yalçın, “İklim krizi, özellikle taşra bölgelerinde yaşayan insanları derinden etkileyen bir gerçeklik haline geldi. Biz de Arabica Coffee House olarak, sadece kahve satmakla kalmayıp, işimizin toplumsal sorumluluğunu da üstleniyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için fark yaratıp öncü olmak adına adımlar atıyoruz, çünkü biliyoruz ki dünyanın değişmek ve iyileşmek için bize ihtiyacı var. Projemizin odak noktasında, iklim krizinden etkilenen öncelikli ekim sahalarına yakın köylerde yaşayan insanlar bulunuyor. Bu köylerdeki kadınlara özel olarak hazırlanan eğitim programları ile tohum topu üretimi öğretiliyor. Bu sayede, kadınlar sadece gelir elde etmekle kalmıyorlar; aynı zamanda doğayı korumaya da katkıda bulunuyor. 100 Yılın Tohumları kampanyamız ile kadınların toplumdaki rollerini güçlendirmeye de katkıda bulunmak istiyoruz. Hep birlikte, geleceğe daha güçlü bir toplum bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Arabica Coffee House bu proje ile topluma ve çevreye katkıda bulunan bir kuruluş olarak kendini konumlandırmayı amaçlıyor. Arabica Coffee House, tüm kahve severleri #100YılınTohumları etiketiyle Instagram üzerinden Arabica kahve fotoğrafı paylaşımı yapmaya ve bu anlamlı kampanyaya destek olmaya davet ediyor. Paylaşım yapan kişiler adına tohumlar toprağa ekiliyor. Kullanıcılar tohumlarının büyüme sürecini ise uygulama üzerinden takip etme fırsatı yakalayacak.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Roca yüzde 64 büyüdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir