1. Anasayfa
  2. Şirket Haberleri

Pınar Su; “suyun geleceği” için çalışıyor

Pınar Su; “suyun geleceği” için çalışıyor

Türkiye’nin ilk ambalajlı su markası olarak tam 40 yıldır her bir damlaya sahip çıkmak adına sorumlu su yönetimi anlayışıyla çeşitli faaliyetlerde bulunan Pınar Su ve İçecek, 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel 2024 yılı hedeflerini ve 2023 yılı atık su verilerini açıkladı. Geçen sene bir önceki yıla göre toplam atık su miktarında %8, birim üretim başına ise %8,6 düşüş kaydedildi.

Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, sürdürülebilir yaşam ve sorumlu su yönetimi anlayışıyla, tam 40 yıldır su kaynaklarının sürdürülebilir olması için koruma-kullanma dengesini gözetiyor ve çevre dostu bir gelecek adına önemli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda; kamu ve sektör çalışmalarına katılıp çoklu su kaynağı yönetimi, kayıp/kaçak su oranlarının azaltılması, atık suların geri kazanımı, su verimliliğinin artırılmasına yönelik projeler ve üretim zinciri boyunca kirleticilerin suya karışmasının önlenmesi yönünde bir çok çalışma hayata geçiriyor. Yapılan bu çalışmaları her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan markanın 2023 yılı verileri Dünya Su Günü’ne özel paylaşıldı.

Aydın Tesis’inin son bir yılda atık su miktarı azaltımı %24,7 oranına ulaştı

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %8, birim üretim başına ise %8,6 düşürdüğünü açıkladı. Tesislerinin tümünde her yıl devam ettirilen ve yeni geliştirilen iyileştirme projeleri sonucunda atık su miktarı bir önceki yıla kıyasla; Aydın Tesis’te toplamda %24,7, Bursa Tesis’te toplamda %1,3, Sakarya Tesis’te ise toplamda %14,6 oranında azaltıldı. Birim ürün başına atık su miktarı azaltımı ise Aydın Tesis’te %18,2, Bursa Tesis’te %4,7, Sakarya Tesis’te ise %21 oranında gerçekleşti.

Pınar Su’nun Bursa Uludağ Tesisi Türkiye’deki en hızlı üretim hatlarından. Yerleşim birimlerinden 1000 metre yükseklikte bulunan Pınar Madran kaynağı ise, nitelik ve lezzet bakımından Türkiye’nin en kaliteli kaynaklarından biri.

Sakarya Hendek’te bulunan Gökçeağaç su kaynağı, Keremali Dağı ve eteklerinde yer alıyor. Bu üç tesisin yıllık toplam su üretimi, yaklaşık 1,5 milyon ton civarında. Markanın, 2024 yılı hedefi ise; atık su miktarını bir önceki yıla göre %2 azaltmak.

Pınar Su & İçecek Hakkında: 1984 yılında Yaşar Holding çatısı altında temelleri atılan %100 Türk sermayeli Pınar Su & İçecek, Pınar Şaşal markasıyla Türk tüketicisini ilk kez ambalajlı suyla tanıştırdı. Yıllar içerisinde attığı stratejik adımlarla farklı içecek kategorilerinde portföyüne yeni ürünler ekleyen marka, bu adımlarla pazardaki konumunu daha da güçlendirdi.

NSF (Amerika menşeili Ulusal Sağlık Kuruluşu) tarafından onaylanan ilk Türk su markası olarak bugün 30’a yakın ülkeye ihracat yapan Pınar Su & İçecek, sürekli geliştirilen teknolojik altyapısıyla mevcut ve yeni içecek kategorilerinde yakaladığı tüketici memnuniyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla sektöre yön veren, sürdürülebilirlik odağındaki yenilikçi çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında “Enerji ve İklim Değişikliği”, “Su Kullanımı ve Atık Su Yönetimi”, “Atık Yönetimi”, “Sağlık ve Güvenlik” ve “Toplumsal Katkı” olmak üzere kendisine beş öncelikli alan belirleyen Pınar Su ve İçecek, “Sıfır Atık Belgesi”ne sahiptir.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili