afete özel psikolojik webinar 

Tepe Savunma

Tepe Savunma ve Güvenlik’ten çalışanlarına afete özel psikolojik webinar 

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrasında gerek arama kurtarma gerekse yardımların gönderilmesi konusunda hızla aksiyon alarak yardıma koşan Tepe Savunma ve Güvenlik, 23 Şubat itibariyle Tepe Akademi üzerinden afet durumları karşısında çalışanlarını bilinçlendirmek için online webinarlara başladı. Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, “6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi, başta o bölgede yaşayanlar olmak üzere hepimizi derinden sarstı.

Bizler de çalışanlarımızı bulundukları bölgelerde olası bir deprem riskiyle karşılaştıklarında nasıl tepki vermeleri gerektiği ve de depremzedelerle kurulacak iletişim konularında bilinçlendirmek istedik.

Bu konuda çok hassas çalışmalar yaparak, çalışanlarımıza uzman klinik psikologlar tarafından online webinar eğitimleri vermeye başladık. Tüm çalışanlarımızın bu eğitimlere dâhil olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

21.03.2023, İstanbul

Çalışanlarının memnuniyetlerini ve aidiyet hislerine her zaman önem veren güvenlik sektörünün öncü konumundaki Tepe Savunma ve Güvenlik, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından çalışanlarının ruh sağlığını desteklemek adına Tepe Akademi üzerinden webinar eğitimlerine başladı.

Tepe Savunma çalışanlarının ve paydaşlarının sektörel eğitimler, kişisel gelişim ve genel kültür konularındaki içerikleriyle gelişimlerine katkı sunma amacıyla 2016 yılında kurulan Tepe Akademi, gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda güncelleniyor.

Şubat ayında gerçekleşen deprem afetinden sonra, çalışanlarının hem ruh sağlığını desteklemek hem de yaşanabilecek olan deprem sonrasında nasıl tepki vermeleri gerektiğini bilmeleri açısından Tepe Akademi üzerinden uzman klinik psikologlar aracılığıyla webinar eğitimleri eklendi.

23 Şubat’ta ilk webinar eğitimlerine başladıkları bilgisini veren Tepe Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Ünal Bay, “Ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadı.

On binlerce can kaybımız ve yararlı insanlarımız var. Başta depremzedeler olmak üzere hepimiz bu felaketin acısını en derinden yaşadık.

Depremin ilk gününden itibaren Tepe Hayat Ekibimiz ile bölgeye giderek gerek arama kurtarma gerek yardımlar konusunda elimizden gelen tüm desteği vermeye çalıştık. Deprem bölgelerinde yaşayan 2 bin 500’e yakın çalışanımızın da yanında olarak onlara el uzattık” dedi.

WEBINARLAR 2023 YILI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Depremden sonra gerekli ihtiyaçları karşılamaya devam ettiklerini söyleyen Bay, çalışanlarına destek olmak için psikolojik destek vermenin çok faydalı olacağını düşündüklerinin altını çizdi. Bu kapsamda hemen çalışmalara başladıkları bilgisini veren Bay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışanlarımız bizler için çok önemli ve değerli. Böyle büyük bir depremin ardından afet durumlarında hem çalışanlarımızın psikolojik dayanıklılıklarını korumak hem de yaşanan afetin bizlerde yaşattığı kaygı ve endişeyle nasıl başa çıkacağımızı anlamak, bu gibi stresin yoğun yaşandığı durumlarda nasıl tepki vereceğimizi bilmek ve afetzedelerle ve travmayı doğrudan ya da dolaylı yaşan kişilerle sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemli. Bizler de çok hassas bir süreç yürüterek uzman klinik psikologlar tarafından; yetişkinler, hamile kadınlar ve çocuklar için online webinar eğitimleri oluşturduk. 23 Şubat tarihinde ilk eğitimimiz gerçekleşti ve o tarihten itibaren her hafta eğitim programlarımız Tepe Akademi platformu üzerinden devam ediyor. Webinarlarımızın 2023 yılının sonuna kadar, belli aralıklarla kadar devam etmesini planlıyoruz. 

AMACIMIZ TÜM ÇALIŞANLARIMIZA ULAŞMAK

Şu ana kadar 1000 çalışanımız bu webinar eğitimlerine katıldı. Tüm şirket genelindeki çalışanlarımıza ulaşarak hem kendileri hem de çocukları için bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatılmasına destek olmayı amaçlıyoruz.”

Tepe Savunma Hakkında:

1993 yılında Bilkent Holding bünyesinde özel güvenlik teşkilatı olarak, Holding ve bağlı şirketlerin özel güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyete geçen Tepe Savunma ve Güvenlik, 1997 yılında Anonim Şirket hüviyeti kazanmıştır. Tepe Savunma ve Güvenlik, sunduğu hizmetlerin odağında yer alan ‘can ve mal güvenliğinin sağlanması’ gibi önemli bir sorumluluk üstlenmiştir.

Tepe Savunma ve Güvenlik; 2019 yılında Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi’ne (ÖGNET) verdiği katkılardan dolayı ödül almıştır.

Ayrıca 2020 yılında COVID-19 salgın döneminde geliştirdiği yenilikçi ve dijital dönüşüm temelli uygulamalarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde her yıl düzenlenen araştırmada, ‘Fast Company Türkiye-En Yenilikçi 50 İnsan Kaynakları Liderleri’ ödülüne layık görülen Tepe Savunma, 2021 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 13’üncü KSS Zirvesinde ‘Tepe Dijital Saha’ projesiyle ödüle layık görülmüştür.

15 bin uzman personele istihdam sağlayan sektöründe lider bir şirket olan Tepe Savunma; AVM güvenlik çözümleri, bankacılık ve finans, liman, lojistik ve depolama, otomotiv, perakende ve mağazacılık, sanayi ve üretim, site ve konut olmak üzere birçok alanda hizmet vermektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık