iş hayatında eşit haklar

Kadınlara iş hayatında eşit haklar

Kadınlara iş hayatında eşit haklara sahip olması son yıllarda giderek önem kazanan bir konu haline gelmiştir. Gelişen teknoloji ve toplumsal yapı, kadınların iş hayatına katılımını artırmış olsa da, hala kadınların iş yaşamında eşit haklara sahip olması için çeşitli adımlar atılması gerekmektedir. Bu makalede, iş hayatında kadınlara eşit haklar konusunu ele alacağız.

İş hayatında kadınlar, özellikle üst düzey yönetim pozisyonlarına yükselmekte zorluklar yaşamaktadırlar. Kadınlar, erkeklerin çoğunlukta olduğu iş alanlarında çalışırken, ayrımcılığa uğrayabilmekte, işverenleri tarafından hor görülebilmekte, terfi ettirilmeyebilmekte veya düşük ücretlerle çalıştırılabilmektedirler. Bu nedenle, kadınların iş hayatında eşit haklara sahip olmaları, iş dünyasında cinsiyet eşitliği sağlanması açısından oldukça önemlidir.

İş hayatında kadınların eşit haklara sahip olması, hem kadınların kariyer hedeflerine ulaşmalarını hem de iş dünyasının rekabetçi bir ortamda daha iyi bir performans sergilemesini sağlar. Çünkü kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip oldukları bir iş ortamında, yeteneklerini sergileyebilir, işverenlerinin ve yöneticilerin dikkatini çekebilirler.

Kadınların iş hayatında eşit haklara sahip olması için, öncelikle toplumsal farkındalık yaratılması gerekmektedir. İşverenler ve yöneticiler, kadınların iş hayatında eşit haklara sahip olmaları için gerekli adımları atmalı ve kadınları teşvik etmelidirler. Kadınların, iş hayatında başarılı olmaları için eğitim olanaklarından yararlanmaları sağlanmalıdır. Kadınların işverenleri tarafından hor görülmelerine ve ayrımcılığa uğramalarına engel olunmalıdır.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor! Gloria Hotels & Resorts turizm sektöründe   

İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk marka oldu

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma kuruma yararlarının yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Özaltın Holding çatısı altındaki Gloria Hotels & Resorts, kapılarını 1997 yılında Gloria Golf Resort ve Gloria Golf Club ile açtı. Tesis, 2001 yılında Gloria Verde Resort’ü, 2007 yılında Gloria Serenity Resort’ü ve 2014 yılında Gloria Sports Arena’yı bünyesine katmıştır. Kaliteli ve yenilikçi hizmet anlayışı ile sektöre ve topluma katma değer sunan,  uluslararası otelciliğin Türkiye’deki 25 yıllık markası Gloria Hotels & Resorts,Antalya Belek’te yer alan tesislerinde yapılan bağımsız denetim sonrası turizm sektöründe  İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk marka oldu .

Gloria Hotels & Resorts olarak “İş’te Eşit Kadın” sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Gloria Hotels & Resorts Yönetim Sistemleri, İnovasyon ve Kalite Direktörü Burcu Arı Köseoğlu, “Tüm birimlerimizde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine değer katan yönetim süreçlerini benimsiyor ve çalışanlarımızın değerli destekleriyle bu anlamlı dönüşüme hep birlikte katkı sağlıyoruz. Gloria Hotels & Resorts olarak almaya hak kazandığımız “İş’te Eşit Kadın” sertifikası ile toplumsal cinsiyet eşitliğine sadece ulusal alanda değil, global ölçekte de katma değer sağladığımız için çok mutluyuz. Kadın emeğinin tüm dünyada adil ve eşit koşullarda iş yaşamında yer bulması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında önemli rolü olan bu sertifikanın alınmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık