“Konteyner Kent İnşa Edilsin” Çağrısı

Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından, pek çok iş insanı deprem bölgesindeki afetzedeler için yardım seferberliği başlattı.

hfhg

Kriz masaları ve afet koordinasyon merkezleri oluşturulan deprem bölgelerinde iş makinelerinden temel ihtiyaç malzemelerine kadar yardım malzemeleri kara, hava ve deniz yoluyla depremde ağır hasar gören 10 ile ulaştırılmaya çalışılıyor. Pek çok zincir marketleri, deprem bölgesinde ücretsiz ürün dağıtıyor.

Ankara’da kriz masası kuran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB); oda ve borsaların, kurumların destekleriyle hazırlanan jeneratör, ısıtıcı, çadır, battaniye, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen illere gönderildi.

Bims Tarım-Çelikel Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Türkmen, koyteyner kent üretimine başladıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Bekir Türkmen, “Yüreğimizin parçalandığı bugünlerde kendi firmamız olarak bir koyteyner kent inşa edelim diye düşündük.” ifadelerine yer verdi. Makine üretimine kısa bir süre ara verip koyteyner kent üretimine başlayacaklarını aktardı.

“GÜN BU GÜNDÜR”

Türk Sanayi birliklerine ve Türk iş adamlarına seslenen Bekir Türkmen, “Gün bugündür gelin bu farkındalığı hep beraber oluşturalım. Bu zor günlerde bu insanlara yardımcı olalım, herkes üretime ara versin! Para pul her şey demek değil, o insanların dertleriyle dertlenelim, yüreğimiz yanıyor, o çocuklar bizim geleceğimiz. Ben buradan bütün samimiyetimle bir köylü çocuğu olarak sizlere yalvarıyorum, milyonlarca insan şu anda sokakta, karın kışın altında, dün yüreğim parçalandı, Elbistan’da 120 çocuğun donarak öldüğünü söylediler. Buna insan olan hiç kimse dayanamaz.” şeklinde konuşarak, Türk iş insanlarını bu seferberliğe davet etti.

Yazı Kaynakları

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık