Mücevher Fuarı

Jewelry Show

Mücevher Fuarında Sürdürülebilir Parıltı, Küresel iklim değişikliği yol açtığı zararlar, doğayı korumamız gerektiği gerçeğini bizlere hatırlatıyor. Artık uluslararası bir çok organizasyon çevre dostu ürünleri tercih ederken, ‘’sürdürülebilirlik’’ konusunu gündeme taşıyor.

Informa Markets tarafından organize edilen İstanbul Jewelry Show, sürdürebilirlik konusunda kamuoyu yaratmayı, mücevher sektöründeki zorlukların çözümüne destek olmayı amaçlıyor.

IstanbulJewelry Show, sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarını 3 temel noktayadayandırıyor: Sürdürülebilir kalkınmaya ilham vererek mücevher sektörüne yardımcıolmak, fuarı her geçen gün daha fazla çevreye duyarlı hale getirmek ve sosyalsorumluluklarını bilerek fuarı gerçekleştirmek. Fuar, sürdürülebilirkalkınmanın altını çizmek adına tasarımcılara, atölyelere, meslek lisesi veüniversitelere destek veriyor.

Fuardaçevreye duyarlı bir çok çalışma, konunun önemine dikkatleri çekiyor. Etkinliğinkarbon emisyonlarını azaltmak amacıyla; basılı materyallerin azaltılması, yakakartlarını ve fuar halılarını geri dönüştürülmesi, LED teknolojisi kullanarak elektriktasarrufu sağlanması, kağıt kullanımını azaltmak için ziyaretçi anketlerinintablet aracılığıyla online yapılması, CO2 emisyonunu en aza indirmek adına katılımcıve ziyaretçileri, fuar alanına toplu taşıma ile ulaştırılması gibi detaylar önplana çıkıyor.

Enson organize edilen Ekim 2022 fuarında, 98 ton çöp toplanarak geri dönüşümekazandırıldı. Fuar alanındaki yiyecek-içecek alanlarında plastik kullanımıminimuma düşürüldü ve yeniden kullanılabilen ürünlerle servis yapılmasısağlandı. Fuar dönemi kullanılmayan yiyecekler ise ilgili hayvan barınaklarınabağışlanması için ayrıştırıldı.

Istanbul Jewelry Show Yenilenebilir Enerjiden Güç alıyor!

Fuar,2022 yılı itibari ile yenilenebilir elektrik kullanımına geçerek InformaMarkets’in karbon ayak izini Net Sıfıra yaklaştırma yolculuğuna katkısağlıyor.Fuar, sadece organize ettiği sektöre değil, çevre bölgesineyaptığı katkı ile de göz dolduruyor.

Yerli yeme-içme firmalarıyla çalışan organizasyon, ziyaretçi ve katılımcılarını fuar alanına yakın konaklama opsiyonları önererek, hem fuar alanı çevresindeki ekonomiye katkı sağlıyor hem de ulaşım süresini azalarak katılımcı ve ziyaretçilerin karbon ayak izinin azaltılmasına destek oluyor.

Yıl boyunca sürdürülebilirlikle ilgili tüm çalışmalarınınsonuçlarını paylaşan fuar, etkinlik katılımcılarında ve ziyaretçilerindesürdürülebilirlik bilincinin artırılmasını sağlıyor. Fuar katılımcılarının stantlarının yeniden kullanılabilir vesürdürülebilirlik odaklı ürünlerle hazırlanması konusunda çağrıda bulunuyor vegerekli düzenlemeleri hayata geçiriyor.

16-19Mart 2023’de İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, her geçen yıl sürdürülebilirlik konusunda sorumluluklarını artırırken, bulunduğu sektöre de sürdürülebilir bir ekosisteme geçiş konusunda bilgi akışı sağlamaya devam ediyor

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık