Orzaks İlaç laboratuvarlarını Deney’imli Çocuklar’a bıraktı. Türkiye takviye edici gıda sektörünün lider firması Orzaks İlaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bilim meraklısı çocuklara Deney’imli Çocuklar Projesi’ni hediye ederek, Nuvita Biosearch Center ( NBC) Ar-Ge Merkezinin kapılarını açtı.
OTC sektöründeki 20 yıllık birikim ve tecrübesi, Ar-Ge ve üretim gücü ile her yaş grubuna yönelik yaşam kalitesini yükseltecek, güvenilir, doğal ürünler ve besin destekleri üreten Orzaks İlaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Deney’imli Çocuklar Projesi’ni hayata geçirdi.
Deney’imli Çocuklar Projesi, deneylerle çocuklarda bilimsel deneyim farkındalığı oluşturmak, keşfetme güdüsünü aşılamak, deneysel yolculuklarla bilimsel kavramları keşfetmek, deneyim paylaşımı için ortam oluşturmak, bilimsel keşifleri tartışmak ve değerlendirmeyi amaçlıyor.
Deney’imli Çocuklar Projesi’yle ilgi detayları aktaran Orzaks İlaç Pazarlama Müdürü Alev Uludağ, “Geleceğimiz olan çocukları ‘ağaç yaşken eğilir’ gerçekliğinde bilim ve teknolojiyle buluşturmak dolayısıyla ülkemizin geleceğine de katkı sunmayı amaçlıyoruz.
Deneyim, zamanla yaş ilerledikçe kazanılan bir yetkinlik olmasına rağmen biz projemize bu ismi verirken çocuklarımızın deneyler yaparak deneyim kazanmalarını vurgulamak istedik. Gelişmiş Ar-Ge merkezlerimizde ve tesislerimizdeki özel alanlarda çocuklarımızı ağırlayarak hem buradaki çalışmaları keşfetmelerini hem de bilime yönelik farkındalıklarını artırmaya çalışacağız. Her 23 Nisan’da daha çok çocuğumuzla buluşmayı istiyoruz.” dedi.
Proje kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine bilimsel deneyim kazanmaları konusunda uzmanların gözetiminde yol gösterici çalışma ve grup şirketlerinden Nuvita İlaç laboratuvarlarında tehlike arz etmeyen deneyler gerçekleştirildi.
Deney’imli Çocuklar Projesi’nin ilerleyen süreçlerinde Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerin kimya laboratuvarlarında, 8-14 yaş grubu çocukları bilimsel çalışmayla tanıştıracak çalışmalar gerçekleştirilecek. Gelecek yıllarda online başvuru alınarak projenin genişletilmesi ve başarılı öğrencilerin insan kaynakları havuzuna eklenmesi hedefleniyor.