YERELE DESTEK, KENDİNE MESLEK

YERELE DESTEK, KENDİNE MESLEK

‘YERELE DESTEK, KENDİNE MESLEK’ PROJESİ İLE GENÇLERE ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ KOBİ VE KOOPERATİFLERE İSE UZMAN DESTEĞİ

ENHANCER projesi kapsamında alınan destekle yürütülen faaliyetlerden birisi olarak; İstanbul ve İzmir’de yaşayan, üniversite öğrencisi ya da mezunu 20-30 yaş aralığındaki gençler ücretsiz e-Ticaret eğitimi alacak, KOBİ’ler ve kooperatifler de bu eğitimleri başarıyla tamamlayan nitelikli e-Ticaret uzmanlarından ücretsiz olarak destek alabilecekler.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” kapsamında desteklenen “Yerele Destek, Kendine Meslek” projesi 20 Aralık 2023 Çarşamba Günü Impact Hub İstanbul’da düzenlenen açılış toplantısı ile başladı.
Açılış toplantısına proje yürütücüsü Üretkeniz.Biz, proje destekçileri Rotary 2440. Bölge ve Kagider’den temsilciler katıldı. Toplantı Üretkeniz.Biz, Yönetim Kurulu Başkanı Melek Bar Elmas’ın konuşması ile başladı. Elmas’ın ardından Üretkeniz.Biz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatoş Somsa kürsüye geçti. Ardından proje ortakları Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Proje Uzmanı Yelda Bakar Delice, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ayda Özeren ve KAGİDER, Yönetim Kurulu Üyesi Selen Erdeniz Kahraman’nın projeye yönelik konuşmaları ile devam etti.

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Proje Uzmanı Yelda Bakar Delice, ENHANCER Projesi’nin 11 ilinde faaliyet gösteren, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Girişimcilerin desteklenmesiyle Yerel Girişimcilik Kapasitelerinin artırılması, KOBİ ve Kooperatiflerin istihdam yaratması gibi pek çok farklı alana odaklanan bir proje olduğunu belirttiler. Bu iller arasında İzmir ve İstanbul’un hem almış oldukları göç sayıları hem de genç istihdamında yaratacakları etkinin öneminden bahsettiler. Proje kapsamında seçilecek 20-30 yaş aralığında 40 gencin Yerel Evsahibi Topluluklardan ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerden oluşacağını ve e-Ticaret eğitimlerini birlikte tamamlamanın yanısıra uyum içerisinde çalışarak ortak bir çalışma sahası geliştirme fırsatı yaratacağını aktardı.

Üretkeniz.Biz Yönetim Kurulu Başkanı Melek Bar Elmas ise, projenin bir yandan gençlere e-Ticaret alanında uzmanlık ve istihdam sağlamayı hedeflerken, öte yandan küçük işletmelerin ve kooperatiflerin farklı alanlarda uzmanlaşmış profesyonellere erişim şansını arttırdığını dile getirdi. Hem KOBİ’leri hem de gençleri e-Ticaret alanında desteklemek, işbirliği olanakları yaratmak için bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Elmas, Üretkeniz.Biz olarak yaptıkları rehberlik çalışmalarında gözlemledikleri ihtiyaç ve talepler doğrultusunda projeyi kurguladıklarını anlattı. E-Ticaret ve e-İhracat alanlarında rehberliğe yoğun talep olduğunu ve aynı zamanda bu alanda uzman yetkin bireylere erişimde sorun yaşadıklarını tespit ettiklerini dile getirdi. Proje kapsamında yetiştirilen gençlerin girişimci ya da çalışan olarak ihtiyaç duyulan e-Ticaret alanında istihdam edilmesinin tespit ettikleri sorunlara çözüm olacağını düşündüklerini aktardı. Ayrıca, “Yerele Destek, Kendine Meslek” Projesi’nde KAGİDER ve Rotary 2440.Bölge’ye destekleri ve işbirlikleri için teşekkürlerini iletti. Bu önemli iş birliğinin gençlerin ve iş dünyasının e-Ticaret alanındaki potansiyelini keşfetmelerine olanak tanıyacak projenin başarılı bir şekilde ilerlemesinde kilit bir rol oynayacağını ifade etti.

Gençlere Ücretsiz E-Ticaret Eğitimi

“Yerele Destek, Kendine Meslek” projesi ile 20-30 yaş aralığındaki 40 gencin önce teorik eğitimleri tamamlanıp; ardından teorik eğitimde başarı sağlayan 20 gencin ise uygulamalı eğitim(staj) ve rehberlik süreçleriyle desteklenerek e-Ticaret Uzmanı olmalarını sağlıyor. Proje kapsamında gençlere e-ticaret alanındaki uzmanlıklarını geliştirmek için, fotoğraf düzenleme eğitimiürün tanıtımı ve hikayeleştirme eğitimleri verileceği gibi eş zamanlı olarak da e-Ticaret uzmanı olarak işe alınmalarına fayda sağlayacak Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Atölyesie-Ticaret Eğitimi ve e-Ticaret Atölyesi gibi destekler de sağlanacak.

Aynı zamanda proje kapsamında Girişim Rehberliği Çalıştayı olarak adlandırılan ve 7 oturum olarak gerçekleştirecek bir süreç programa dahil edildi. Bu süreç, girişimci firma yetkilisi, e-Ticaret Uzmanı aday takımı ve Süreç Yöneticisinin katılımıyla interaktif şekilde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda e-Ticaret yoluyla satılacak ürünlerin fiyat politikasının belirlenmesi, ürünlerin satışa hazırlanması ve süreç iyileştirme olasılıklarına kadar farklı adımlar ile gençlerin teknik ve sosyal becerileri güçlendirilecek. Projeye dahil olmak ve bu fırsattan yararlanmak isteyen genç katılımcılar Üretkeniz.Biz’in resmî web sitesinde bulunan başvuru formunu doldurarak katılabilecekler.

Eğitimi Başarıyla Tamamlayan Gençlerden KOBİ ve Kooperatiflere Ücretsiz E-Ticaret Desteği

“Yerele Destek, Kendine Meslek” Projesi, e-Ticaret dünyasında büyümek isteyen kurumlarla iş birliği yaparak yerel iş dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Kooperatifler ve Kobi’ler için ücretsiz olarak e-Ticaret’e başlama fırsatı sunuyor. Eğitimin temel amacı seçilecek 20 kurumun tüm e-Ticaret işlemlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlamak. Aynı zamanda etkinliğe katılan kurumların, genel iş süreçlerinde dijital dönüşümle daha rekabetçi hale gelmeleri amaçlanıyor. Yerel iş dünyasına hem teknolojik altyapı bilgi birikimi açısından önemli avantajlar sunarak, sürdürülebilir büyümenin kapılarını kurumlara aralayacak.

Proje kapsamında KOBİ ve kooperatiflerden seçilecek 20 Kuruma alanında uzman Girişim Rehberlerinden e-Ticaret için ön değerlendirme ve ihtiyaç analizi desteği, 10 Kurum’a proje kapsamında eğitim alan ve Girişimci Rehberleri tarafından desteklenen e-Ticaret uzmanı gençlerle üç ay boyunca çalışma ve e-Ticaret’e başlama fırsatı, 10 Kurum’un yukarıda belirtilen Girişimci Rehberliği desteğinden yararlanarak satış ve pazarlama kapasitelerini arttırabilmek için; e-Ticaret’e uygun ürünlerin belirlenmesi, ürün hikayelerinin ve ürün görsellerinin oluşturulması, pazar yerlerinde e-Ticaret mağazalarını açarak ürünlerini satışa sunmak için destek alma fırsatı ve sürdürülebilirliği sağlayabilmek için e-Ticaret uzmanı gençleri istihdam etme, ortak alma ya da tedarikçi anlaşması ile çalışma fırsatı sağlayacak. İstanbul ya da İzmir’de faaliyet gösteren KOBİ ya da kooperatiflerin projeye dahil olup fırsattan yararlanabilmesi için yapmaları gereken Üretkeniz.Biz’in resmî web sitesinde yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurmaları ve eğitim ve rehberlik süreçlerine tam katılım sağlamaları gerekiyor.

“YERELE DESTEK, KENDİNE MESLEK” Projesi, Avrupa Birliği tarafından fonlanan, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından uygulanan, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi” kapsamında finanse edilmektedir.

ENHANCER Hakkında

ENHANCER Projesinin temel amacı, Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamaktır. Projenin kapsamı pek çok farklı bölge, sektör ve sosyo-kültürel alana uyarlanarak uygulanabilecek modüler strateji ve faaliyetler içermektedir.

Üretkeniz Hakkında

2016 yılında kurulan Üretkeniz.Biz, kendi faaliyet alanında Türkiye’nin ilk sosyal kooperatifidir. Bir yandan 35-70 yaş aralığında yarı zamanlı çalışmak isteyen yetkin bireylerin ekonomiye katılımını desteklemek için çalışırken bir yanda da bireylerin, kurumların ve devletin sosyal kalkınmasına katkı sağlamak için eğitim, rehberlik ve danışmanlık faaliyetleri çerçevesinde bilgi ve deneyim paylaşımı sağlamaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık