1. Anasayfa
  2. Sağlık Sektörü Haberleri

10-17 Nisan Kalp Sağlığı haftası

10-17 Nisan Kalp Sağlığı haftası
10-17 Nisan Kalp Sağlığı haftası
0

10-17 Nisan Kalp Sağlığı haftası, Kalp damar hastalıkları, tüm dünyadaki ölümlerin birinci derecede nedeni olarak gösteriliyor. Günümüzde dünya nüfusunun %25’i kalp damar hastalıklarından etkilenmektedir.

Ülkemizde de önemli bir sorun olan kalp damar hastalıklarının görülme durumu 50 yaş üstündeki yetişkinlerde %12-15 arasında değişmektedir. Her yıl 17,9 milyon kişi kalp ve damar hastalıklarına bağlı olarak kaybedilmektedir (tüm ölümlerin %32’si ).

Ne yazık ki bu ölümlerin üçte biri 70 yaş altında gerçekleşmektedir. Kalp hastalıklarında hem hastalıkların önlenmesinde hem de hastalık oluştuktan sonra iyilik halinin devamında koruyucu hekimlik ve temel sağlık hizmetleri önem taşımaktadır.

Koruyucu Sağlık hizmetlerinin yanı sıra kişinin kendi sağlığı ile ilgili farkındalığa sahip olması ve gerekli tedbirleri alması da kalp sağlığının korunmasında oldukça önemlidir.

Kalp dostu çikolata

Çikolatanın içeriğindeki polifenol isimli flavonoidlerin kan basıncını düşürdüğü, pıhtılaşmayı önlediği, kalp damar sağlığını olumlu etkilediğine dair araştırma sonuçları bulunmaktadır. Üstelik çikolata, endorfin salgılamasına yol açarak kişinin kendini rahat ve mutlu hissetmesine de yardımcı oluyor.

Ramazana özel hurmalı çikolata

Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Antioksidanlar açısından zengin olan hurmanın Kolesterolü dengeleyerek düzenlenmesine yardımcı olma özelliği var. Aynı zamanda kemik sağlığını iyileştirir ve beyin sağlığını destekler. Sindirim sistemini düzenlemeye de yardımcı olan hurma cilde de çok iyi geliyor. Ayrıca kilo kaybına da yardımcı oluyor.

Ramazana özel hurmalı çikolata

Şimdi faydalarını saymakla bitiremediğimiz hurma ve kalp dostu ve mutluluk kaynağı çikolata bir araya geldi. Geleneksel bir lezzeti enfes bir tada dönüştürdüklerini söyleyen Patiswiss Ceo’su Elif Aslı Yıldız, özenle seçilmiş hurma ve bademlerin Patsiwiss’in özel formül yoğun sütlü çikolatası ile kaplanarak enfes bir tada dönüştüğünü söyledi. Yıldız şu ifadeleri kullandı;

“Biz Patiswiss olarak tüketicilerimize çizgilerin dışında, inovatif ürünler sunmayı çok seviyoruz. Sütlü çikolata kaplı bademli hurmalarımız da tam olarak böyle bir ürün! Bu ürünümüzü, aslında müşterilerimizin tüketim tercihlerinden yola çıkarak hazırladık. Müşterilerimiz atıştırmalık tercihlerini daha sağlıklı bir atıştırmalık olan çikolata kaplı meyve ve kuruyemişlerden yana kullanıyorlar. Bu sebeple, tatlı ihtiyacını müthiş bir şekilde karşılayan hurmayı ve protein, lif, E vitamini ve magnezyum açısından zengin olan bademi ustalık eserimiz çikolatamız ile birleştirdik. Yüksek kaliteli bileşenler kullanarak ürünümüzün tadını ve faydalarını en üst düzeye çıkarttık. Ortaya enfes bir iş çıktı.”

Hurmalı çikolataya yoğun ilgi

Hurmalı çikolataya ilginin yoğun olduğunu ifade eden Patiswiss Ceo’ su Elif Aslı Yıldız, “Müşterilerimizin ilgisi, bu ürünümüzün başarısının en büyük göstergesi diyebiliriz. Tüketiciler farklı bir tat deneyimi ararken, sütlü çikolata kaplı hurma ürünümüzün farklılığına ve besleyici içeriğine ilgi gösteriyorlar. Ürünümüz, özellikle sağlıklı atıştırmalık arayan müşterilerimiz tarafından sıkça tercih ediliyor” diye konuştu.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir