1. Anasayfa
  2. Ödül Törenleri

BAB ARCHITECTS’E İKİ ÖDÜL BİRDEN!

BAB ARCHITECTS’E İKİ ÖDÜL BİRDEN!
IDA 2023’TEN BAB ARCHITECTS’E İKİ ÖDÜL BİRDEN
0

IDA 2023’TEN BAB ARCHITECTS’E İKİ ÖDÜL BİRDEN!. BAB Architects, Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle uluslararası mimarlık ve tasarım ödülü International Design Awards (IDA) 2023’te “Ofis İç Mekanları” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödüllerine layık görüldü.

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, Anadolu Ajansı için açık ofis konseptiyle tasarladığı Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle International Design Awards (IDA) 2023’te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödüllerine layık görüldü.

Dünya çapında akıllı ve sürdürülebilir çok disiplinli tasarımların önemini vurgulamak amacıyla 18. kez düzenlenen International Design Awards 2023’e bu yıl dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda proje başvurdu. Yarışma bünyesinde finale kalan projeler, “Mimari Tasarım”, “İç Mimarlık”, “Grafik Tasarım”, “Moda Tasarımı” ve “Ürün Tasarımı” ana disiplinleri altında farklı alt kategorilerde yarıştı.

International Design Awards 2023‘te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde iki ödül birden kazanan Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi, üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kat olmak üzere toplam 15.000 metrekare inşaat alanına sahip.

Yapının tüm iç mekan tasarımlarını ve kontrolörlüğünü gerçekleştiren BAB Architects, projenin iç mimari konseptini oluştururken, tasarım, mimari planlama ve çözümlerini kapsayan teknolojik ve altyapısal konular dahil olmak üzere kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtmayı amaçlamış.

Üst yönetim katında kullanılan açık gri tonları ve Amerikan ceviz mobilyalar, projenin modern atmosferini belirleyen sofistike bir arka plan oluşturmuş. 

BAB Architects, yönetim odalarını çevreleyen “cam fanus” adlı eliptik bekleme alanı ile katın genelinde yeşil bir ortam sağlamak için kapsamlı bir peyzaj projesi tasarlamış. Açık ofis katlarında ise, şeffaf bir çalışma ortamı yaratılarak işlevsel ayrımlar kot farklılıkları ve özel imalat mobilyalar ile sağlanmış.

Özel renk seçimleri, dingin bir atmosfer oluşturarak ödüllü tasarımın bir parçası haline gelmiş. Birinci bodrum katta ve zemin katta, dinamik ve çok amaçlı ortak alanlar yaratma amacı güdülerek eğrisel formlar ile modern bir tasarım oluşturulmuş.

Geniş peyzaj düzenlemeleri ile bu katlar da yeşil bir atmosfere bürünmüş. Tüm bu dikkat çekici özellikler, projenin International Design Awards 2023 “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde iki ödül birden kazanmasına katkı sağlayan unsurlar olmuş.

BAB Architects Hakkında

BAB, İstanbul merkezli, kolektif bir mimari oluşumdur. 2018 yılında, İç Mimar Hüseyin Beş ve Mimar İrem Arıbaş tarafından kurulmuştur.

Tasarım, proje yönetimi, uygulama ve danışmanlık hizmetleri başlığı altında mimari, iç mimari, televizyon dekoru ve sahne tasarımı alanlarında projeler geliştirmektedir ve bu hizmetlerini Kadıköy’de bulunan ofisinde sürdürmektedir.

Her yeni projeyi kendi bağlamı içerisinde ve proje özelinde yeni bir başlangıç olarak ele alıyoruz ve bu bağlama, yapı ve mekanların ihtiyaçları doğrultusunda değer katacak, yenilikçi, kaliteli ve karakteristik çözümler üretmek üzere çıktığımız tasarım ve üretim yolculuğunda tamamen bir tasarım atölyesi anlayışı içerisinde hizmet veriyoruz.

Bu yönde ekip arkadaşlarımızın da değerli katkılarıyla tasarım sürecinde masa başında başlayan ve ilk aşamada birlikte çalıştığımız kişi ve kurumlar için kağıt üzerinde taahhüt ettiğimiz özgün hayallerimizi, işin mutfağı olan üretim sürecinde mimarlığın sahip olduğu tüm bileşenlerin çözümlendiği detaylar ile destekleyerek mekansal anlamda bütüncül, sağlam temellere dayanan ve tasarımı ile birebir örtüşen gerçeklere dönüştürüyoruz.

Bir yaşam alanının, bulunduğu yere, zamana, kendinden önce ve sonra gelen unsurlar ile etkileşim içinde olduğu tüm çevresel faktörlere göre doğru analiz edilmiş, karakterine uygun şekilde tasarlanması ve doğru işlevsel çözümlerle yapılandırılması ile ortaya çıkacak sonucun yapı ve mekanlar üzerinde sahip olduğu pozitif güce ve kullanıcı üzerinde yarattığı birleştirici aidiyet duygusuna inanıyoruz.

Bu inanç motivasyonumuzun ve yaptığımız işe duyduğumuz tutkunun en etkili yapı taşını oluşturmaktadır. Yapmış olduğumuz projeler ile dokunduğumuz yapı ve mekanlara kazandırmayı amaçladığımız anlam ve değerler bütünü aynı zamanda mesleğimize verdiğimiz anlam ve değerin bir yansımasıdır.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir