1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Küresel iş birliği modeli

Küresel iş birliği modeli
Önder Şenol
0

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Sanayi 4.0 ile uyumlu akıllı üretim; daha verimli ve duyarlı bir üretim ortamı oluşturmak için dijital teknolojilerin, otomasyonun ve veri alışverişinin entegrasyonunu kapsıyor. Bu noktada akıllı üretimi benimseyen fabrikalar için endüstriyel iletişim ağları Sanayi 4.0’ın omurgasını oluşturuyor. Başta Asya kıtası olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki değişime katkıda bulunan CLPA (CC-Link Partner Association), geleceğin oyun kurucuları arasında olmak isteyen firmaların her adımında yanında yer alıyor. Gerek teknolojileri gerekse iş birlikçi modeli ile akıllı üretim yapmak isteyen üreticileri Sanayi 4.0’ın normlarına hazırlıyor.

Dünya genelinde 3 bin 900’ü aşkın ortak, 340’tan fazla üretici dahil olmak üzere geniş bir sektörel topluluğa katılma şansı sunan CLPA (CC-Link Partner Association), üreticilere akıllı üretimin gereklilikleriyle uyumlu, sağlam ve standartlaştırılmış bir iletişim teknolojisi sağlıyor. Yüksek hızlı iletişim, güvenilirlik, açık standartlar, küresel destek, eğitim programları ve topluluk iş birliği gibi akıllı üretime başarılı bir geçiş için gerekli unsurları üyeleri için bir araya getiriyor. 133 üyeyle başladığı yolculuğuna 4 bine yakın şirketle devam eden CLPA, sağladığı üyelik avantajlarıyla hem endüstriyel haberleşme protokollerinin gelişimine hem de üye şirketlerin Sanayi 4.0’a uyumlu ve dünya standartlarında akıllı üretime adım atmasına destek oluyor.

Gerek teknolojileri gerekse iş birlikçi üyelik anlayışı ile üreticilere rehberlik ediyor

Akıllı üretimin çeşitli sistem ve cihazların entegrasyonuna dayandığını söyleyen CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol; “CLPA imzalı teknolojilerimiz, akıllı üretime geçmek isteyen üreticilerin yanında yer alıyor. Akıllı üretime dair tüm bileşenlerin gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasını ve veri paylaşmasını sağlayarak uyumlu ve birbirine bağlı bir üretim ortamını teşvik ediyor. Ayrıca esneklik ve uyarlanabilirlik, verimli kaynak kullanımı, tedarik zinciri görünürlüğünü, koordinasyonunu ve yanıt verebilirliğini geliştiren entegrasyon, gelişmiş kalite kontrol imkânları da endüstriyel haberleşme ağlarımızı akıllı üretim için önemli hale getiriyor. CLPA olarak tüm bu bileşenleri içine alan güçlü bir ortaklık sunuyoruz. Gerek ağ teknolojilerimiz gerekse üyelerimizin iş hacmini büyütecek avantajlarımızla küresel bir iş birliği modeli yaratıyoruz. Üyelerimizin CC‑Link’in basit entegrasyon protokolünü kullanarak kendi ürünlerini hızlı bir şekilde geliştirmesine katkı sağlıyor, bu süreci daha da pratik hale getirmek için ücretsiz geliştirme numuneleri ve teknik destek sunuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki üretim tesislerinden yararlanabilen üyelerimiz, uzman kadromuz ve entegre hizmet anlayışımız sayesinde akıllı üretime dair her süreci kolayca yürütebiliyor” dedi.

Güçlü küresel ağı sayesinde üreticilerin geleceğine katkı sağlıyor

CLPA’nın küresel olarak faaliyet göstererek üreticilere uzmanlardan ve destek kaynaklarından oluşan bir ağa erişme imkânı tanıdığını söyleyen Şenol; “Bu küresel varlık, uluslararası operasyonları olan üreticiler veya farklı bölgelerde standartlaştırılmış çözümler arayanlar için yüksek fayda sağlıyor. Üreticilerin ve profesyonellerin CC-Link teknolojisini uygulama konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim ve sertifika programları da sunuyoruz. Bu destek, CC-Link tabanlı akıllı üretim sistemlerinin başarılı bir şekilde konuşlandırılması ve bakımının sağlanması açısından çok değerli. CC-Link Partner Association’ın bir parçası olmak, üreticilerin benzer düşüncelere sahip profesyonellerden ve şirketlerden oluşan bir toplulukla etkileşim kurmasına da olanak tanıyor. Tüm bunlara ek olarak CC‑Link ürünü geliştirmeye ve daha sonra Asya’ya pazarlanmasına yardımcı olmak için bir dizi faydalı çıktı sağlıyoruz. Dil ve farklı ticari kültür sorunlarını aşmak için üye firmaların yanında yer alıyor, geliştirilen ürünlerin Asya pazarında doğru konumlanması için etkili pazarlama faaliyetleri yürütülmesine katkı sunuyoruz. Ortak şirketlerimiz, Elektronik Ortak Ürün Kataloğu da dahil olmak üzere çeşitli CC-Link Ortakları Derneği etkinliklerinde ürünlerinin tanıtılması avantajından ücretsiz olarak yararlanabiliyor” şeklinde konuştu.

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için uygun bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3 bin 900’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

binance
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Kişisel ve kurumsal markalaşma üzerine uzun yıllar çalıştıktan sonra, Sektor News Haber kanalını kurmaya karar verdim.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir